Gazprom, cel mai mare producator de gaze naturale din lume, a raportat pentru al patrulea trimestru un profit net de 309 miliarde de ruble (10,5 miliarde dolari), in crestere de opt ori fata de aceeasi perioada a anului anterior, pe fondul revenirii consumului in Rusia si Europa, potrivit Bloomberg.
Profitul a depasit media estimarilor analistilor, de 212 miliarde ruble. In perioada echivalenta din anul precedent, profitul net a fost de 37,5 miliarde ruble, conform NewsIn.

Veniturile au scazut anul trecut cu 9%, la 2.990 miliarde ruble.

Exporturile catre pietele din Europa, grav lovite de criza economica, au crescut cu peste 19% in al patrulea trimestru, in timp ce cererea din Rusia a fost sustinuta de revenirea economiei si de iarna foarte rece.

Anul trecut, pretul mediu al gazului vandut de Gazprom in Europa a scazut la 287,5 dolari/1.000 mc, fata de 407,4 dolari in 2008, potrivit Gazprom.

Compania vinde gaz statelor europene pe baza unor contracte pe termen lung legate de pretul petrolului, dar a acceptat sa-si adapteze politica de pret in prima parte a acestui an, in functie de cotatia spot. Gaprom vrea sa furnizeze 32% din necesarul de gaz al Europei in 2020, fata de circa 25% in prezent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri