Politia federala americana a arestat ieri, la aeroportul international din New York JFK, un barbat de origine pakistaneza, suspectat pentru tentativa de atentat din Times Square, scrie 9AM.
Procurorul General al SUA, Eric Holder, l-a identificat pe suspect drept Faisal Shahzad, cetatean american din 17 aprilie 2009. Shahzad a fost dus la sediul FBI pentru a fi interogat si va fi inchis intr-un centru din zona metropolitana a New Yorkului, inainte de a compararea in fata unui tribunal federal din Manhattan.

Surse oficiale au declarat pentru CBS ca Shahzad locuieste la Sheldon, in Connecticut, citeaza NewsIn. Acesta a fost arestat in timp ce incerca sa fuga in Dubai, au declarat oficiali. Potrivit CNN, suspectul se afla deja la bordul avionului in momentul retinerii, iar destinatia sa finala ar fi fost Pakistan.

Pakistanezii revendica tentativa

Cel putin doua inregistrari video cu lideri ai talibanilor pakistanezi au fost date publicitatii, in care acestia revendica tentativa.

Surse oficiale au subliniat faptul ca nu au gasit nicio legatura clara cu al-Qaida sau orice alta grupare terorista, dar Casa Alba a calificat luni tentativa de atentat drept un act clar de terorism. "Cred ca oricine are genul de materiale care erau in masina din Times Square, intentioneaza sa comita un act de terorism", a declarat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Robert Gibbs.

Potrivit autoritatilor federale, cel putin alte trei persoane apropiate de Shahzad sunt anchetate in acest dosar.

Luni, ABC News a afirmat ca exista din ce in ce mai multe dovezi ca suspectul nu a actionat singur si ca a avut legaturi cu elemente radicale din strainatate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri