In urmatorii cinci ani, Mittal Steel va investi 500 milioane de dolari pe piata otelului din Kazahstan, a declarat, ieri, presedintele companiei Mittal Steel, informeaza Forbes, citata de publicatia electronica hotnews. Investitia are ca scop dezvoltarea productiei de otel carbon, precum si constructia unui laminor in cadrul fabricii de la Temirtau. De la mijlocul anului 1990, cand compania a intrat pe piata din Kazhstan, pana in prezent, Mittal Steel a investit pe piata otelului din aceasta tara peste 1,8 miliarde dolari. Filiala Mittal Steel Temirtau produce 5,5 milioane tone de otel pe an si exporta 96% din acesta productie. Recenta investitie confirma politica agresiva dusa de grupul Mittal Steel in spatiul ex-sovietic.

Recent, aceasta firma a castigat licitatia organizata pentru privatizarea principalului combinat siderurgic ucrainean, Krivorizhstal, oferind 4,79 miliarde de dolari.

Mittal Steel este cel mai mare producator siderurgic din lume, a inregistrat o scadere de 45% a profitului operational in trimestrul al treilea, atribuita „conditiilor dificile de pe piata“. Mittal Steel a devenit lider mondial in domeniul productiei de otel dupa finalizarea achizitiei International Steel Group, in luna aprilie, contra sumei de 4,5 miliarde de dolari.