Compania portugheza Sonae Sierra, prezenta in Romania prin mall-ul River Plaza din Ramnicu Valcea, a inregistrat un profit net de 7,3 milioane de euro, in comparatie aceeasi perioada a anului trecut, cand a raporat pierderi de 59,7 milioane de euro.
„Cresterea inregistrata la nivelul rezultatelor nete a fost generata de valoarea creata prin investitii in proprietati, valoare mai mare decat cea din anul precedent, datorita unei rate de extindere mai reduse pe parcursul anului 2010”, se arata in comunicatul Sonae Sierra.

Venitul direct din investitii a urcat cu 7% fata de aceeasi perioada a anului 2009, datorita inaugurarile din 2009: Loop5 (Germania) si Manauara (Brazilia), si performantei portofoliului brazilian, care a compensat scaderea ratelor chiriilor fixe in centrele comerciale europene.

La sfarsitul primului trimestru, compania avea doua noi centre comerciale in constructie si alte noua proiecte aflate in diferite faze de dezvoltare in Portugalia, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia.

in Italia Sonae Sierra dezvolta in prezent centrul comercial Le Terrazze, in La Spezia, care va fi finalizat in al treilea trimestru al anului 2011 si reprezinta o investitie de peste 125 milioane de euro. Circa 50% din suprafata totala a centrului a fost deja inchiriata.

In Brazilia, compania a inceput lucrarile de constructie la centrul comercial Uberlandia (Uberlandia), programat pentru deshidere in 2011, cu o investitie totala de 62 milioane de euro.

Pe piata locala, dezvoltatorul portughez Sonae Sierra detine River Plaza, cu suprafata inchiriabila de 11.950 mp si are in dezvoltare centrul comercial Adora Mall din Craiova, cu o suprafata inchiriabila de 59.000 mp.

Compania a fost desemnata in luna aprilie agent de inchiriere pentru spatiile libere din galeria comerciala Carrefour Militari.

Sursa galerie foto:
sonaesierra.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri