Aliatii Partidului Socialist francez au lansat o serie de critici la adresa directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, pentru afirmatiile facute de acesta despre varsta de pensionare, scrie 9AM.
"Pensionarea la varsta de 60 de ani nu reprezinta o dogma", a declarat seful FMI.

Cotidianul comunist L 'Humanité a fost primul care a trecut la ofensiva. Ziarul a publicat pe doua pagini un articol cu titlul "FMI: adevaratul bilant al lui DSK", in care critica activitatea institutiei internationale, afirmand ca aceasta "nu a ajutat niciodata cetatenii" si "loveste cu duritate in cei saraci".

In plus, Strauss-Kahn este acuzat ca sustine pozitia lui Nicolas Sarkozy, in special prin declaratia ca "daca traim 100 de ani, nu vom continua sa avem varsta de pensionare la 60 de ani". Anterior, Pierre Laurent, numarul doi in Partidul Comunist, a denuntat intr-un comunicat ceea ce a numit "deriva" lui DSK. "Cu astfel de declaratii, Strauss-Kahn merge pe urmele liberalilor", a afirmat el.

La randul sau, Jean-Luc Mélenchon, fost socialist, in prezent lider al Partidului de stanga, l-a criticat pe Strauss-Kahn si Fondul Monetar International, acuzat ca "infometeaza" poporul grec. Eurodeputatul francez a adaugat, de asemenea, ca o eventuala candidatura a lui Dominique Strauss-Kahn la alegerile prezidentiale din Franta "ar complica serios capacitatile de sustinere si dinamica stangii".

Ostilitatea actualilor aliati ai Partidului Socialist fata de Strauss-Kahn ridica de fapt intrebarea celui de-al doilea tur al alegerilor din 2012 si a sustinerii pentru candidatul socialist. De altfel, secretarul general al Verzilor, Cécile Duflot, a explicat deja ca o eventuala candidatura a lui Strauss-Kahn "nu o multumeste".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri