Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a criticat oficialii germani, acuzandu-i ca nu au aparat indeajuns interesele monedei europene in ceea ce priveste gestionarea crizei din Grecia.
"In ultimii ani, nu mai exista destule voci importante in politica germana care sa explice opiniei publice de ce este importanta moneda europeana pentru Germania", a declarat Barroso intr-un interviu acordat cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit NewsIn.

"Politicienii ar trebui sa mentioneze si faptul ca economia germana ar evolua mult mai prost fara euro" si sa nu uite ca datorita apartenentei la Zona euro, comertul exterior al tarii nu a incetat sa se dezvolte, a adaugat presedintle CE.

In ultimele saptamani, o mare majoritate a populatiei germane a respins ideea implicarii tarii in planul de salvare a Greciei, iar guvernul condus de Angela Merkel a dat impresia ca tergiverseaza discutiile, inainte de a aproba pachetul de legi.

"Procesul nostru de luare a deciziilor dureaza pur si simplu prea mult timp. Pietele au primit prea multe semnale contradictorii", a spus Barroso.

In acest context, Barroso si-a exprimat rezervele cu privire la declaratiile guvernului german, care estima drept "aproape imposibila" o extindere a restrictionarii dreptului de vot in cazul tarilor cu probleme mari.

Germania a propus suspendarea pentru cel putin un an a drepturilor de vot in cazul deciziilor luate la nivel european.
Barroso a calificat drept simple "speculatii" ideile conform carora o tara ar putea parasi Zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri