Grupul francez Lafarge, cel mai mare producator de ciment din lume, va fuziona cu compania austriaca Strabag, unul dintre cei mai importanti constructori la nivel mondial, pentru a constitui o companie care sa raspunda de activitatea de producere a cimentului, in anumite tari din Europa Centrala, relateaza presa internationala.

Noua entitate, in care Lafarge va detine o participatie de 70%, iar Strabag – 30%, va deveni operationala incepand cu 1 ianuarie 2011, au anuntat cele doua companii.

Potrivit acordului, Lafarge va pune la bataie doua fabrici de ciment din Austria, una din Cehia si una din Slovenia, in vreme ce Strabag va contribui cu fabrica pe care o construieste in Ungaria.

Capacitatea totala de productie a companiei rezultate in urma fuziunii va fi de 4,8 milioane de tone de ciment, in conditiile in care Lafarge produce anual 203 milioane de tone de ciment.

In urma dealului, Lafarge va face economii de 77,5 de milioane de euro.

"Aceasta mutare strategica va permite ambelor companii sa inteleaga atat ceea ce isi doresc clientii, cat si cum functioneaza capacitatile de productie. Credem ca aceasta fuziune va contribui la dezvoltarea ulterioara a produselor si a serviciilor noastre”, spune Bruno Lafont (foto), CEO si presedinte Lafarge.

De cealalta parte, Hans Peter Haselsteiner, seful Strabag, apreciaza ca intelegerea va ajuta compania sa obtina necesarul anual de ciment, care se ridica la 1,5 milioane de tone, in acele tari unde este nevoie.

Noua companie se va numi Lafarge Cement CE Holding GmbH. Cele doua companii nu au dorit sa precizeze care este valoarea acordului.

Grupul francez, care a intrat pe piata locala prin preluarea fostului producator national Romcim, in 1997, a ajuns la o cifra de afaceri de 370 milioane de euro in 2008 si la un profit net de 163,8 milioane de euro. Lafarge Romania a fost in 2008 una din cele mai profitabile companii de pe piata locala
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri