Uniunea Europeana trebuie sa refaca structura de gestionare a economiei pentru a asigura revenirea economica, dar si viitorul monedei unice, scrie BBC News.
Potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), actuala criza reprezinta o amenintare pentru revenirea din Europa. “Masurile de austeritate trebuie aplicate pentru a tine actuala criza sub control”, a anuntat OCDE.

Organizatia mai estimeaza ca economia din zona euro ar putea creste cu 1,2% in acest an, mai multe comparativ cu ultima estimare OCDE din noiembrie, cand anunta o crestere de 0,9%.

“Va avea loc o recuperare progresiva determinata de politicile de stimulare economica, de revenirea din pietele internationale, dar si de imbunatatirea conditiilor financiare”, a mai anuntat Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

Raportul OCDE mai arata ca masurile de austeritate trebuie facute pentru a asigura disciplina fiscala.

Dupa pachetul de salvare oferit Greciei la inceputul acestei luni, Germania a cerut implementarea unor masuri mai dure pentru statele din zona euro care nu isi gestioneaza efectiv finantele.

OCDE sustine un control mai amanuntit al finantelor publice de catre autoritati si sanctiuni mult mai aspre pentru tarile care nu si-au redus deficitele destul de mult.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri