Erste Group, care controleaza BCR, a platit statului austriac dividende de 98 milioane euro pentru anul trecut, dupa o majorare de capital cu 5 miliarde euro in aprilie-mai 2009.
In total a fost plasat capital participativ in valoare de 1,76 miliarde euro, din care statul austriac a subscris 1,22 miliarde euro, restul de 540 de milioane euro provenind de la investitorii privati, informeaza NewsIn.

Astfel, Erste Group Bank AG a platit acestor investitori suma de 141 milioane euro sub forma de dividende: 98 milioane euro catre Republica Austria si 43 milioane euro catre investitorii privati.

Capitalul propriu suplimentar de 5 miliarde euro provine din capitalul participativ, dar si din emisiunea de actiuni (1,7 miliarde euro) din toamna anului 2009 si din profitul de peste 900 milioane euro, se arata in comunicat.

"Anul 2009 a fost un an extrem de dificil, care a demonstrat ca, in calitate de banca de retail, am ales cea mai potrivita pozitionare geografica. Europa Centrala si de Est s-a dovedit a fi rezistenta chiar si in vremuri de criza. In acest context, ne bucuram sa constatam ca am reusit sa convingem un numar mare de actionari sa investeasca in compania noastra intr-un astfel de climat”, a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank AG.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri