Anul urmator, compania americana General Motors se asteapta la o crestere a ritmului vanzarilor din China, peste media inregistrata de sectorul automobilistic din aceasta tara, a declarat Kewin Wale, presedintele GM din China. ''Ne asteptam la o crestere a vanzarilor cuprinsa intre 10 si 15 % si la o performanta GM usor superioara, intrucat avem in vedere o consolidare a pozitiei pe piata interna'', a precizat acesta pentru agentia Reuters. Primul constructor mondial de automobile a cunoscut o explozie a vanzarilor din China in primele noua luni de 27,8%, ajungand la 427.468 de unitati, ceea ce reprezinta 11% din piata chineza (fata de 9,3% in 2004).

Per ansamblu, vanzarile de masini din China (care includ atat automobile, cat si utilitare) au crescut cu aproximativ 10,1% in primele noua luni ale acestui an. In acest context, se poate spune ca GM a cunoscut o evolutie record pe piata chineza in ultima vreme, si ca aceasta tendinta nu s-a incheiat. Pozitia de lider pe piata chineza de automobile este detinuta de mai multi ani de Volkswagen. Spre deosebire de GM, vanzarile VW au crescut anul trecut, comparativ cu 2003, de doua ori. In acest an, datorita inaspririi conditiilor de creditare, analistii prevad o crestere a vanzarilor pentru grupul european de numai 15%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri