Guvernul din Cehia a anuntat ca va propune o serie de masuri de austeritate, menite sa reduca deficitul bugetar al statului, de la 5,3% din produsul intern brut (PIB) la 4,8% din PIB, prin reducerea cheltuielilor si cresterea impozitelor, informeaza Les Echos.
Ministrul de finante Eduard Janota doreste implementarea unor masuri de austeritate, printre care reducerea cheltuielilor si cresterea impozitelor, pentru a reduce deficitul bugetar al Cehiei, de 68 miliarde de coroane (2,65 miliarde euro) si a atinge tinta stabilita pentru 2011, conform declaratiilor unui purtator de cuvant guvernamental, citat NewsIn.

Obiectivul principal al planului anuntat de guvern este reducerea in acest an a deficitului bugetar al tarii, de la 5,3% din PIB la 4,8% din PIB.

Aceste propuneri, ar putea, totusi, sa fie respinse de viitorul guvern de coalitie, la mijlocul lunii iulie.

Actualul ministru de finante al Cehiei vrea sa stranga 28,5 miliarde coroane din taxe, in special prin cresterea TVA-ului de la 10% la 12% si prin introducerea unui nou impozit, de 31%, pentru persoanele cu venituri de peste 141.000 coroane pe luna.

In ce priveste cheltuielile publice, ministrul propune economisirea a 39,5 miliarde de coroane, prin inghetarea pensiilor si reducerea costurilor operationale ale statului.

Partidele din componenta guvernului de coalitie au pareri diferite cu privire la masurile de austeritate anuntate, potrivit Les Echos.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri