Argentina si Coreea de Sud au jucat al doilea meci al grupei B, dupa ce in primele meciuri cele doua echipe au obtinut cate trei puncte.
Argentina a invins cu scorul de 4-1 (2-1), nationala Coreei de Sud, si acumuleaza sase puncte dupa primele doua meciuri de la CM de Fotbal.

Golurile au fost marcate de Park Chu-Young, in minutul 17 (autogol) si Higuain (min. 33, 76, 80), Lee Chung-Yong (min. 45+1)

Argentina
. Desi a fost pozitionata pe locul sapte in ultimul clasament FIFA, selectionata Argentinei antrenata de legendarul Maradona este una dintre favoritele la castigarea trofeului.

Din punct de vedere economic, Argentina a fost afectata sever de criza economica globala, insa aceasta se pregateste de o revenire solida. Datorita redresarii pretulului la bunurile de larg consum si a comertului global, dar si a impulsului dat de relaxarea fiscal-monetara, Argentina se asteapta la o crestere economica de 4% in acest an.

Imbunatatirea exportului si productiei agricole ar putea duce la un surplus la cresterea economica.

Coreea de Sud. Indiscutabil, Coreea de Sud este cea mai puternica echipa de fotbal din Asia.

Selectionata Coreei de Sud a fost prima echipa asiatica prezenta la o Cupa Mondiala (1954) si prima care a ajuns in semifinale (2002).

De asemenea, aceasta este cel mai frecvent vizitator asiatic la Cupa Mondiala, fiind la a saptea prezenta consecutiva la turneu.

Coreea de Sud a fost una dintre ultimele tari din OCDE (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica) care a intrat pe crestere economica in primul trimestru. A depasit recesiunea printr-un mix de stimuli fiscali, relaxare monetara si politici fiscale contraciclice.

Economia a reusit sa evite contractia in 2009, spre deosebire de multe economii dezvoltate. Goldman Sachs se asteapta ca exporturile sa ramana puternice datorita cererii globale. Coreea de Sud va continua sa se consolideze si in 2010, bazata pe un surplus de cont curent si intrarilor mari de venituri.

In ultimul clasament FIFA, selectionata Coreei de Sud ocupa locul 47, iar in clasamentul Goldman Sachs, pozitia 13.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal.
Fie ca tin cu Argentina, Brazilia sau Spania, managerii din Romania numara orele pana la debutul Campionatului Mondial de Fotbal. Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri