Compania germana Metro Group, cel mai mare retailer la nivel mondial, are in plan restructurarea a 900 de posturi din totalul de 15.000 din cadrul diviziei sale de hipermarketuri Metro Cash&Carry.
Retailerul urmeaza sa taie 900 de joburi din totalul de 15.000 la nivel de Germania, potrivit Expatica.com, care citeaza AFP. Grupul german a demarat un proces amplu de restructurare a operatiunilor, care include inchiderea de magazine Metro Cash&Carry, si are in plan lansarea de noi servicii pentru a insufleti vanzarile aflate in declin.

Cea mai puternica scadere a vanzarilor a fost inregistrata in zona Europei Centrale si de Est, regiune in care retailerul a investit masiv in ultimii ani.

Oficialii companiei au confirmat ca obiectivul pentru anul acesta este atingerea unei tinte de 150 de milioane de euro profit operational, pe fondul stabilizarii unei tendinte de crestere a vanzarilor in primul trimestru al anului, conform The Wall Street Journal.

Metro Cash&Carry, cea mai mare divizie a grupului, cu 100.000 de angajati in cele 30 de tari in care opereaza, urmeaza sa regrupeze o serie de activitati de pe piata germana si sa traga obloanele sediului subsidiarei C+C Schaper din Hanovra.

Grupul german are 51 de magazine in Romania, din care 25 de Metro Cash&Carry, 25 de hipermarketuri Real si o unitate Metro Punct. Compania s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru Metro Cash&Carry din Bucuresti. In prezent, reteaua de magazine Metro Cash&Carry numara 25 de centre de distributie.

In cei 14 ani de activitate pe piata romaneasca, germanii au investit peste un miliard de euro. [Citeste aici o retrospectiva a celor mai importante momente din dezvoltarea retelei germane in Romania]

Cifra de afaceri totala a diviziilor Metro Group in Romania a fost anul trecut de 1,897 miliarde euro, in scadere cu 10,7% fata de anul anterior, cand a raportat 2,126 miliarde euro, din cauza deprecierii leului in raport cu euro si contractiei consumului pe fondul crizei economice mondiale.

Din totalul de 1,897 miliarde de euro, vanzarile Metro Cash & Carry au reprezentat 1,226 miliarde euro, iar cele raportate de divizia de hipermarketuri au fost de 0,671 miliarde de euro.

De curand, cel mai mare jucator din comertul romanesc, Metro Cash&Carry, a anuntat demararea lucrarilor pentru remodelarea a sapte magazine din totalul de 25 operate pe plan local, in scopul largirii suprafetelor destinate vanzarii produselor alimentare si nealimentare.

Afla aici mai multe detalii despre remodelarea magazinelor Metro Cash&Carry din Romania.

Foto: http://www.metro-cc.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri