Italia, detinatoarea titlului de campioana mondiala, nu a reusit sa isi spele rusinea, dupa ce in primele doua meciuri a reusit doar doua remize.
Slovacii au deschis scorul in minutul 25 prin reusita lui Vittek. Cititi mai multe detalii pe FIFA.com.

R. Vittek majoreaza scorul la 2-0 in minutul 73. Italienii reduc din handicap prin A.D. Natale in minutul 81. K. Kopune majoreaza scorul la 3-1. Surpriza mare: Italienii pleaca acasa.

Clasamentul grupei F:

1. Paraguay – 5 puncte

2. Slovacia – 4 puncte

3. Noua Zeelanda – 3 puncte

4. Italia2 puncte




Slovacia. Cupa Mondiala din Africa de Sud este prima aparitie a echipei de fotbal a Slovaciei la un turneu major de o asemenea amploare, dupa ce tara si-a castigat independenta in 1993.

Desi ocupa doar pozitia 38 in clasamentul FIFA in faza grupelor de calificare a terminat pe primul loc. De asemenea, cel mai popular sport din Slovacia este hocheiul pe gheata.

PIB-ul per capita in Slovacia a ramas sub media europeana, insa economia a crescut rapid in ultimii zece ani, potrivit unui studiu Goldman Sachs. Aceasta performanta economica combinata cu politica fiscala se reflecta in adoptarea monedei unice europene in 2009, cand a devenit al 16-lea membru al zonei euro.

In pofida bazelor sale economice solide, Slovacia a fost afectata oricum de colapsul comertului odata ce criza s-a adancit de la caderea Lehman Brothers.

Exporturile au scazut cu aproximativ 25%, iar Produsul Intern Brut s-a contractat cu 6,6% in primul trimestru din 2009. Dupa o stabilizarea in timpul verii trecute, economia a revenit pe crestere in a doua jumatate a anului datorita cererii externe. Sansa de crestere a economiei a ramas la fel de mare la inceputul anului datorita sectorului auto care s-a stabilizat in intreaga Europa.

Atat din punct de vedere economic, cat si fotbalistic Slovacia a luat fata Noii Zeelande ocupand pozitia 60 in clasamentul Goldman Sachs si 34 in clasamentul FIFA.

Italia. Ca detinatoare a titlului de campioana mondiala, Italia face parte si in acest an din careul echipelor favorite la castigarea trofeului. Selectionata Italiei antrenata de Marcelo Lippi ocupa locul 5 in clasamentul FIFA.

In clasamentul Goldman Sachs intocmit in functie de Produsul Intern Brut, Italia ocupa pozitia 10.

Potrivit analistilor chestionati de banca americana, peninsularii sunt un exemplu din punct de vedere economic pentru regiunea Europei.
Acest lucru se datoreaza economiilor facute de stat, atitudinii de prevenire in vreme de recesiune, deciziilor anuntate de guvern, precum si sistemului bancar solid. Astfel, Italia a reusit sa iasa mai putin sifonata din criza economica.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri