Cabinetul grec a aprobat proiectul reformei pensiilor, in pofida puternicei opozitii din partea populatiei, relateaza presa internationala.
Proiectul va fi prezentat Parlamentului marti si va fi supus votului saptamana viitoare, probabil in ziua in care va avea loc o greva nationala a sindicatelor, pe 29 iunie, scrie NewsIn.

Potrivit sondajelor, majoritatea grecilor se opun acestei reforme, care va reduce beneficiile, va creste numarul anilor de contributii, va creste varsta de pensionare pentru femei de la 60 la 65 de ani si va restrictiona iesirea mai devreme la pensie.

Analistii se tem ca acest proiect ar putea duce la probleme sociale la scara mare, mai grave decat la orice alta decizie de austeritate.

Premierul George Papandreou a spus ca tara nu are alta optiune decat sa mearga inainte cu reforma. "Vrem un sistem de pensii viabil si corect, pentru ca nu putem evolua altfel", a spus el.

Grecia trebuie sa restrictioneze iesirea mai devreme la pensie pentru sute de profesii, multe vazute ca unele dure. In plus, pensiile vor fi inghetate in 2011-2013.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri