Expansiunea economica a celor mai bogate state ale lumii a incetinit in luna mai, conform unui raport publicat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), citat de Les Echos.
"Indicii compoziti extinsi", care masoara evolutia activitatii economice a statelor membre, "au continuat sa arate o expansiune a economiilor, dar insotita de semnale puternice de incetinire a ritmului de crestere" in luna mai, in comparatie cu luna precedenta, conform raportului, citat de cotidianul francez, potrivit NewsIn.

Ritmul de crestere inregistrat de un indice aferent celor 31 de state din zona OCDE a incetinit pentru a zecea luna consecutiv. Dupa cresterea de 0,4% in aprilie, indicele nu a mai avansat decat cu 0,1% in luna mai.

Cu toate acestea, Franta, Italia, China si India au inregistrat un puternic impuls pozitiv asupra ritmului de crestere, conform organizatiei, al carui sediu se afla la Paris.

De asemenea, in acest moment exista date care anunta o posibila astfel de crestere si in Canada, Marea Britanie si Brazilia.

Indicii compoziti pentru Germania, Japonia, Statele Unite si Federatia Rusa au continuat sa reflecte o expansiune a economiilor in luna mai, dar ritmul de crestere al acestor economii ar putea ramane destul de scazut, conform OCDE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri