Profitul net al PepsiCo a crescut in primul semestru cu 8%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la trei miliarde de dolari, iar veniturile nete au urcat cu 28%, la 24,17 miliarde de dolari, dupa ce compania a preluat primii doi mari imbuteliatori ai produselor sale.
Pe de alta parte, profitul operational s-a redus, in prima jumatate a acestui an, cu 13%, la 3,301 miliarde de dolari, se arata in raportul financiar al PepsiCo pentru primul semestru, citat de Mediafax. Cheltuielile generale, administrative si referitoare la vanzari au avansat, in perioada analizata, cu 50%, la 9,612 miliarde de dolari. Totodata, cheltuielile privind productia si achizitionarea de materii prime au urcat cu 30%, la 11,208 miliarde de dolari.

Operatiunile europene au adus companiei in primele sase luni venituri nete de 3,409 miliarde de dolari, cu 32% mai mari decat anul trecut. Pentru aceste activitati, profitul operational s-a situat la 379 de milioane de dolari, in crestere cu 7%.

In al doilea trimestru, profitul net al PepsiCo a scazut cu 3%, la 1,613 miliarde de dolari. In acelasi timp, veniturile nete au avansat cu 40%, la 14,801 miliarde de dolari.

"Beneficiem atat de achizitionarea principalilor imbuteliatori, la inceputul anului, cat si de imbunatatirea trendurilor la nivel global. Asa cum am anuntat, am grabit investitiile in dezvoltarea afacerilor", a declarat directorul financiar al PepsiCo, Hugh Johnston.

Referitor la performantele din al doilea trimestru din Europa, comunicatul mentioneaza ca volumul vanzarilor de produse de tip snack a crescut, sprijinit in principal de programele comerciale din Europa de Vest. In plus, volumul de bauturi comercializate a avansat cu 10%, vanzarile evoluand bine mai ales pe pietele din Rusia, Turcia, Spania, Marea Britanie si Germania.

PepsiCo a preluat imbuteliatorii de produse proprii Pepsi Americas si Pepsi Bottling, pentru 7,8 miliarde de dolari, pentru a imbunatati controlul asupra distributiei bauturilor sale pe piata nord-americana, anticipand si economii de 400 milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri