Cea mai simpla metoda de reglementare a sistemului bancar global este de a limita marimea bancilor, a declarat un fost director al Credit Suisse si Dresdner Bank, pentru saptamanalul german Welt am Sonntag.
Criza financiara a aratat ca unele banci sunt prea mari pentru a putea fi controlate si sprijinite de o singura autoritate nationala, a aratat Leonhard Fischer, informeaza Mediafax.

"Toate abordarile complexe ale problemei reglementarii bancilor au esuat. Nu am avut niciodata asa de multa reglementare ca astazi. Bancile angajeaza pur si simplu mai multi avocati pentru a ocoli regulile. Dupa mine, e vorba de marime. As limita complexitatea bancilor", a spus el.

Fischer a recunoscut insa ca si aceasta ar fi o solutie imperfecta.

Reforma reglementarii sistemului bancar este o problema intens dezbatuta de liderii europeni si globali de la declansarea crizei financiare globale, insa nu s-a ajuns inca la o formula sau solutie agreata in plan mondial.

Printre cele mai de succes idei se numara limitarea prin lege a marimii si complexitatii bancilor multinationale sau separarea activitatilor specifice bancilor comerciale de cele derulate de bancile de investitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri