Secretarul general al Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, a declarat ca economia americana este in recuperare dupa o criza severa, aratand ca nu se asteapta la o noua runda de recesiune.
"Economia incepe sa se faca bine. Cred ca veti observa cel mai probabil o economie care se va consolida incet-incet in urmatorii 1-2 ani, veti vedea cresterea numarului de locuri de munca, a investitiilor, (...) dar mai avem mult de mers", a afirmat Geithner, la postul de televiziune NBC.

Oficialul a mai aratat, la postul ABC, ca legislatia de reduceri de taxe pentru bogati, care expira in acest an, nu va fi reinnoita, pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite in vederea readucerii deficitului bugetar fara a afecta relansarea economica, informeaza Mediafax.

Geithner a spus ca doar 2-3% dintre americanii bogati - care castiga mai mult de 250.000 de dolari pe an - vor fi afectati de expirarea reducerilor de taxe introduse de administratia Bush.

"Credem ca asta este abordarea responsabila, pentru ca trebuie sa ne asiguram ca putem arata lumii ca dorim, ca tara, sa incepem sa facem unele progrese in privinta reducerii deficitelor pe termen lung", a afirmat seful Trezoreriei SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri