Profitul Deutsche Bank a crescut cu 30% in primul semestru, la 2,9 miliarde euro, datorita scaderii puternice a provizioanelor si rezultatelor bune ale diviziilor de corporate and investment bank si corporate banking/securities corporate division, potrivit unui raport al grupului german.
Profitul diviziei Corporate and Investment Bank a urcat cu 55%, la 3,9 miliarde euro, iar cel al diviziei Corporate Banking & Securities Corporate a avansat cu 57%, la 3,36 miliarde euro, scrie Mediafax.

Provizioanele pentru credite neperformante au scazut in primele sase luni la 506 milioane euro, de la 1,52 miliarde euro in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Activele totale ale celei mai mari banci germane au crescut in primul semestru, fata de finele anului trecut, cu 28%, de la 1.501 miliarde euro la 1.926 miliarde euro.

Banca a angajat aproape 5.000 de persoane in perioada analizata, numarul acestora urcand de la 77.053 la 81.929.
Numarul sucursalelor a urcat totodata de la 1.964 la 1.995.

Venitul total net a crescut cu 6,4%, de la 15,18 miliarde euro la 16,15 miliarde euro.

In trimestrul al doilea, banca a inregistrat un profit net de 1,2 miliarde euro, iar castigul inainte de taxe a fost de 1,5 miliarde euro, in linie cu estimarile analistilor, potrivit Reuters.

Rezultatele au fost sprijinite si in trimestrul al doilea in principal de scaderea provizioanelor si performantele bune ale celor doua divizii amintite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri