Profitul net al grupului britanic HSBC, cea mai mare banca europeana, a crescut in primul semestru de aproape doua ori, la 7,2 miliarde de dolari, datorita scaderii abrupte a provizioanelor constituite pentru acoperirea creditelor neperformante, potrivit Mediafax.
Provizioanele au scazut la 7,5 miliarde de dolari, cu 6,4 miliarde de dolari mai putin decat in primele sase luni din 2009, potrivit raportului financiar prezentat luni de grup.

Profitul inainte de taxe al HSBC a crescut de peste doua ori, de la 5 miliarde de dolari la 11,1 miliarde de dolari, depasind semnificativ estimarile analistilor contactati anterior de Reuters.

Grupul bancar a semnalat imbunatatirea afacerilor in relatia cu companiile, care si-au refinantat creditele si si-au majorat capitalul, dar si pe segmentul de retail banking. Totusi, HSBC a adus in discutie problema unei eventuale noi runde de recesiune.

"Impactul pozitiv al scaderii creditelor neperformante continua sa se manifeste. Evident, daca vom avea o recesiune dubla, lucrurile se vor schimba. Dar pentru moment factorii pozitivi din primul semestru se mentin pe pozitii", a declarat directorul financiar al bancii, Douglas Flint.

Actiunile HSBC s-au apreciat cu 3,6% pe bursa de la Londra in urma rezultatelor peste asteptari, sectorul bancar european bucurandu-se de o zi buna pe burse si datorita profitului peste estimari anuntat anterior de BNP Paribas, cea mai mare banca franceza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri