Giganul General Electric (GE) va introduce pe piata GE WattStation, un incarcator care alimenteaza masinile cu electricitate in maxim opt ore.
Incarcatorul, creatia designerului industrial Yves Behar, este conceput pentru a contribui la accelerarea procesului de adoptare a vehiculelor cu alimentare la reteaua electrica.

“GE WattStation permite reducerea considerabila a timpului necesar vehiculelor si, cu ajutorul tehnologiei de retea inteligenta (smart grid), permite companiilor de utilitati sa gestioneze impactul masinilor electrice asupra retelelor locale si regionale”, potrivit oficialilor GE.

Astfel, GE WattStation asigura scaderea timpului mediu de incarcare a automobilelor electrice de la 12-18 ore la 4-8 ore, in comparatie cu nivelul unu de incarcare standard, la un ciclu de incarcare pentru o baterie de 24 kWh.

Incarcatorul va fi comercializat incepand cu 2011 la nivel global. Spre sfarsitul anului curent, GE va prezenta o versiune specializata a incarcatorului, destinata uzului individual.

In mai 2010, divizia de cercetare a GE si producatorul de automobile Nissan au semnat un protocol de colaborare pentru o perioada de trei ani in scopul explorarii de noi tehnologii necesare construirii unei infrastructuri de incarcare inteligente.

Vezi cum arata incarcatorul in galeria foto de mai jos.

Sursa foto: www.ecomagination.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri