Piata americana a muncii s-a contractat in iulie pentru a doua luna consecutiv, ca urmare a incheierii unui numar mare de contracte temporare de angajare, dar rata somajului s-a mentinut la 9,5%, transmite Reuters.
Numarul locurilor de munca a scazut cu 131.000 de posturi, potrivit datelor Departamentului Muncii, iar cel al slujbelor temporare, infiintate in numar mare pentru efectuarea unui recensamant national al populatiei, s-a redus cu 143.000, arata Mediafax.

In sectorul privat, considerat un indicator mai precis pentru soliditatea pietei muncii, numarul slujbelor a crescut cu 71.000, dupa un avans cu 31.000 de posturi cu o luna in urma.

Guvernul a revizuit totodata datele aferente lunii mai si iunie, in scadere cu 97.000 de locuri de munca.

Analistii anticipau un declin al pietei cu 65.000 de posturi si o crestere cu 90.000 de posturi in sectorul privat.

In privinta ratei somajului, analistii se asteptau la cresterea indicatorului la 9,6%.

Mentinerea la un nivel constant al ratei somajului indica faptul ca unii americani au renuntat sa mai caute o slujba si s-au retras astfel de pe piata muncii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri