Piata obligatiunilor din Rusia a inregistrat in ultimele zile o contractie severa din cauza caniculei si incendiilor dezastruoase din apropierea Moscovei, care au "gonit" bancherii si traderii.
Astfel, tranzactiile fixed-income au scazut in Rusia cu pana la 25% in ultimele cinci zile, potrivit bancii de investitii IFC Metropol din Moscova, scrie Mediafax.

Piata emisiunilor de obligatiuni se indreapta totodata catre cel mai slab trimestru din 2007, fiind deja in scadere cu 8% fata de rulajul din aceeasi perioada a anului trecut.

Volumele tranzactionate pe bursele Micex si RTS se plaseaza la 60% sub nivelurile normale din luna august, avertizeaza si casa de brokeraj Otkritie Securitiers, cu sediul in capitala Rusiei.

Canicula severa din Rusia, cel mai grav fenomen meteorologic de vara din istoria tarii, a crescut rata deceselor din Moscova de aproape doua ori si a cauzat cresterea puternica a preturilor cerealelor, dupa ce premierul Vladimir Putin a declarat stare de urgenta in 28 de regiuni agricole.

JPMorgan Chase si Alfa Bank au anulat luni rapoartele zilnice de analiza, reprezentantii bancilor declarandu-se ingrijorati cu privire la sanatatea angajatilor, iar Deutsche Bank a anuntat ca a trimis acasa salariatii ne-esentiali si a sfatuit bancherii sa nu vina la birou.

"Este imposibil sa lucrezi in Moscova in acest moment.
Multi traderi si-au scurtat programul sau au luat concediu mai devreme decat planificasera", a declarat directorul IFC Metropol Semen Odintsov.

Peste 104.400 de oameni au parasit luni Moscova pe calea aerului, depasind recordul anterior din 2010, de 101.000 de persoane intr-o singura zi, potrivit Agentiei Federale a Transporturilor Aeriene.

Anterior, sambata, peste 95.000 de oameni au zburat din capitala Rusiei, cu 20% mai mult decat volumul din aceeasi zi a anului trecut.
Moscova a inregistrat luni un record de canicula pentru a saptea oara in august si pentru a 19-a oara in aceasta vara, de 35,5 grade Celsius. Cea mai mare temperatura atinsa vreodata in Moscova, de 38,2 grade Celsius, a fost consemnata pe 29 iulie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri