Profitul net al grupului german de utilitati E.ON a scazut cu 7% in primul semestru, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului trecut, la 4,169 miliarde de euro, insa vanzarile au urcat cu 7%, la 44,3 miliarde de euro.
Vanzarile de electricitate au avansat, cantitativ, cu 36%, iar cele de gaze au crescut cu 34%, se arata in raportul financiar al E.ON pentru primul semestru.

"Am inregistrat rezultate solide in prima jumatate a acestui an. Ne imbunatatim continuu performantele la toate nivelurile companiei, evaluam ce domenii de activitate sau active sunt performante si investim selectiv in afacerile noastre", se mentioneaza in raport.

In cazul diviziei Europa Centrala, vanzarile au crescut cu 1% in primele sase luni, la 21,44 miliarde de euro. Pentru unitatea de piata Europa Centrala - Est, in care sunt incluse si operatiunile din Romania, E.ON a raportat un avans de 7% al incasarilor, la 2,98 miliarde de euro.

Unitatea Europa Centrala - Est este alcatuita din participatiile grupului la distribuitori regionali de electricitate si de gaze naturale.

La sfarsitul lunii iunie, grupul avea 86.352 angajati, fata de 85.108 la finele anului trecut. In Europa Centrala, numarul angajatilor se ridica la 49.310, cu 2% peste nivelul de la sfarsitul anului 2009.

"In Europa Centrala personalul a crescut datorita includerii de noi subsidiare in unitatea raportanta Europa Centrala - Est", se spune in raport.

Referitor la ansamblul acestui an, E.ON avertizeaza ca veniturile din Europa Centrala vor fi afectate de renuntarea la o parte din capacitatea de productie a energiei si la sistemul de transport de inalta tensiune.

E.ON este prezent pe piata locala a distributiei si furnizarii de electricitate si gaze naturale din 2005, cand a preluat de la stat pachetele majoritare ale Electrica Moldova si Distrigaz Nord. Grupul a investit in Romania 450 milioane euro in intervalul 2005-2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri