Grupul Dubai World, controlat de emiratul arab Dubai, a anuntat creditorii ca ar putea strange pana la 19,4 miliarde de dolari prin vanzarea de active in incercarea de a rambursa datorii de 14,4 miliarde de dolari, potrivit Financial Times.
La sfarsitul lunii iulie, grupul a finalizat un plan de restructurare a datoriilor, care include un interval de timp in care ia in considerare vanzarea de active pentru onorarea obligatiilor catre creditori, informeaza Mediafax.

Planul estimeaza ca Dubai World ar putea strange pana la 7,6 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani din participatiile mai multor companii, precum Atlantis Hotel, din Dubai, retailerul britanic Barney’s si MGM Resorts.

Grupul mai poate strange 11,8 miliarde de dolari din vanzarea unor active strategice, printre care DP World, Jebel Ali Free Zone, Dubai Maritime City si Dry Docks World in urmatorii opt ani.

In cazul in care ar fi fortat sa vanda activele la pretul actual, Dubai World nu va atrage decat maxim 10,4 miliarde de dolari, potrivit planului de restructurare, care mentioneaza ca datoria totala a grupului se ridica la 39,9 miliarde de dolari, din care doar o parte, de 14,4 miliarde de dolari, este restructurata.

Dubai World, renumit pentru proiecte imobiliare extravagante, se lupta sa aduca sub control datoriile. Anuntul grupului ca are nevoie de amanarea platii datoriilor a starnit in toamna anului trecut panica pe pietele financiare mondiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri