Asiguratorul francez AXA si-a redus participatia in cadrul Goldman Sachs de la 4,8% la nivelul de 2,8%, in primul trimestru, si vizeaza o diversificare a portofoliului de investitii in Statele Unite, scrie France24.
Decizia AXA privind titlurile bancii americane de investitii Goldman Sachs a condus la vanzarea unui numar de peste 14 milioane de actiuni, in perioada mentionata, si o reducere a participatiei asiguratorului francez in cadrul bancii cu doua puncte procentuale de la 4,8% la nivelul de 2,8%.

AXA, odata cel mai mare actionar Goldman, sustine ca vanzarea actiunilor face parte dintr-o masura mai ampla de reorientare a strategiei de investitii si o diversificare a portofoliului de active financiare in Statele Unite. De altfel, AXA si-a redus participatia si in cadrul US Bancorp, dar a majorat detinerile in cadrul Wells Fargo si Bank of America.

Fondurile americane de investitii BlackRock si T Rowe Price si-au redus, de asemenea, detinerile in cadrul Goldman Sachs.

Goldman Sachs a afisat o scadere a profitului de 82% in trimestrul al doilea din acest an, perioada in care compania a fost lovita de un nou caz de frauda anchetat de Securities and Exchange Commission (SEC), in urma caruia a a convenit sa plateasca 550 milioane de dolari, si de noi taxe pe bonusuri in Marea Britanie.

Comisia de reglementare a valorilor mobiliare a anuntat ca sanctiunea este cea mai dura aplicata vreodata unei institutii financiare si ca lasa loc pentru noi dosare civile similare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri