Rata anuala a inflatiei a scazut in zona euro la 1,6% in august, de la 1,7% in iulie, iar rata somajului s-a mentinut luna trecuta la 10%, maximul ultimilor 12 ani, transmite Mediafax.
Estimarile preliminare privind inflatia, prezentate de Eurostat, nu cuprind datele pe tari sau cifrele defalcate pe sectoare economice si categorii de produse.

Scaderea inflatiei ar putea fi determinata, cel putin partial, si de deprecierea cotatiilor petrolului, care au coborat cu 9,6% in luna august.

Somajul ramane la niveluri ridicate deoarece companiile continua sa taie costurile pentru a-si creste profitul, potrivit Bloomberg.

Rata somajului din luna iulie s-a mentinut stabila si in UE, la 9,6%, Eurostat estimand ca numarul somerilor din cele 27 de state membre a ajuns la 23,057 milioane, din care 15,833 milioane in zona euro, se arata intr-un comunicat al Eurostat. Astfel, numarul persoanelor fara loc de munca a crescut cu peste 1,1 milioane fata de iulie 2009.

Potrivit celor mai recente date ANOFM, rata somajului din Romania a fost de 7,43% in iulie, sub media UE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri