Deutsche Bank analizeaza o vanzare de actiuni de pana la noua miliarde euro pentru a finanta cresterea participatiei detinute la Deutsche Postbank si pentru a-si consolida capitalul, au declarat pentru Bloomberg trei surse apropiate discutiilor, conform Mediafax.
Cea mai mare banca germana a contactat deja mai multe case de brokeraj in vederea vanzarii actiunilor, care ar putea avea loc inca de saptamana viitoare, au afirmat sursele citate.

Decizia finala depinde de angajamentele de finantare obtinute de Deutsche Bank de la institutiile financiare interesate, a precizat una dintre surse.

Grupul are posibilitatea sa-si creasca participatia de aproape 30% detinuta la Deutsche Postbank, care avea, la finele anului trecut, cea mai scazuta rata de adecvare a capitalului dintre bancile mari germane.

Comitetul de Supraveghere Bancara de la Basel se reuneste in acest weekend pentru a elabora noi reglementari, care ar putea obliga bancile sa creasca rezervele de capital.

Directorul general al Deutsche Bank, Josef Ackermann, a declarat anterior ca grupul isi va majora capitalul numai pentru a finanta achizitii.

Purtatorul de cuvant al Deutsche bank ronald Weichert a refuzat sa comenteze informatiile. Directorul general al Postbank, Stefan Juette, a declarat joi la Frankfurt ca nu stie daca sau cand Deutsche Bank va prelua compania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri