Ministrul francez al Muncii, Eric Woerth, a anuntat ca reforma pensiilor pe care o are in vedere va penaliza companiile care platesc femeilor salarii mai mici decat barbatilor pentru acelasi tip de munca, transmite Reuters.
"Problema nu este perioada de timp in care femeile sunt remunerate. Problema o reprezinta salariile. Salariile femeilor sunt mai mici decat cele ale barbatilor care fac aceeasi munca. Aceasta situatie reprezinta o insulta asupra democratiei si a modelului social francez", a afirmat Woerth la postul de radio Europe 1.

El a precizat ca textul reformei pensiilor va prevedea amendarea companiilor care fac diferenta intre salariile barbatilor si cele platite femeilor.

Guvernul francez a initiat o campanie pentru apararea reformei controversate a pensiilor pe care o are in vedere, noteaza Reuters, potrivit Mediafax.

Worth a respins criticile care spun ca reforma face discriminare intre femei si barbati, prin fortarea femeilor sa lucreze mai mult pentru a acumula anii necesari primirii pensiilor. Potrivit proiectului, femeile care si-au luat concediu de maternitate vor beneficia de perioada suplimentara de doi ani in care vor primi pensie.
Woerth considera ca sindicatele si Partidul Socialist, de opozitie, deruteaza populatia sustinand ca majorarea varstei de pensionare de la 60 de ani la 62 de ani, pe care o are in vedere guvernul, poate fi evitata. Parisul apreciaza ca sistemul de pensii va pierde 45 de miliarde de euro anual, pana in 2020, in cazul in care varsta de pensionare nu este ridicata.

Sindicatele franceze au organizat marti o greva la nivel national si au stabilit sa protesteze din nou pe 27 septembrie pentru a forta modificarea reformei. Guvernul a refuzat sa abandoneze ideea majorarii varstei de pensionare.

"Francezii stiu ca trebuie sa modificam sistemul de pensii. Sindicatele spun ca ar trebui sa facem reforma fara cresterea varstei de pensionare, dar in toate statele lumii s-a facut tocmai asta", a adaugat ministrul muncii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri