Fondul Monetar International (FMI) apreciaza ca pietele muncii sunt intr-o "stare infricosatoare", in conditiile in care tot mai multe persoane nu pot gasi un loc de munca pentru o perioada mai lunga de timp, ceea ce afecteaza coeziunea sociala, transmite Mediafax, care citeaza Reuters.

"Costurile umane si sociale ale somajului sunt mai mari decat pierderea temporara a venitului", mentioneaza FMI intr-un studiu care va fi prezentat la o conferinta organizata luni de Organizatia Internationala a Muncii (OIM).

La aceasta conferinta, institutia financiara internationala va indemna guvernele sa extinda stimulentele fiscale si sa favorizeze crearea de locuri de munca.

Fondul considera, totodata, ca pana la un punct datoriile aditionale se pot justifica daca stimulentele fiscale care le stau la baza ajuta la reducerea somajului pe termen lung. Somajul prelungit reprezinta o povara costisitoare asupra societatii, deoarece populatia este descurajata, pierde venituri sau chiar paraseste piata muncii.

FMI face apel, totodata, la extinderea ajutoarelor de somaj pentru a ajuta la mentinerea cererii consumatorilor si a moralului populatiei, dar si a programelor de infiintare de locuri de munca temporare, prin care se acorda companiilor stimulente pentru a pastra angajatii.

Seful OIM a cerut, de asemenea, extinderea masurilor de stimulare fiscala pentru a sprijini o revenire economica inca fragila si favoriza crearea de locuri de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri