Averea populatiei din Statele Unite a scazut cu 2,8% in trimestrul al doilea, sau 1.500 miliarde de dolari, la 53.500 miliarde de dolari, in contextul declinului pietelor de capital, cauzat de criza datoriilor din Europa, potrivit unui raport al Rezervei Federale americane, citat de Bloomberg.
Valoarea neta a averii populatiei si organizatiilor nonprofit a inregistrat, astfel, primul declin incepand din mai 2009. Valoarea locuintelor a crescut in perioada analizata, sustinuta de un program de stat pentru incurajarea creditarii ipotecare, informeaza Mediafax.

In aprilie-iunie, indicele Standard & Poor’s 500 a pierdut 12%, anuland evolutia pozitiva din precedentele trei luni. Chiar daca pietele de capital se afla in crestere in trimestrul al treilea, somajul aflat la maximul a 26 de ani si problemele din sectorul imobiliar determina americanii sa majoreze rata economisirii, afectand astfel consumul si recuperarea economica.

Declinul din trimestrul al doilea a anulat cresterea de 1.400 de miliarde de dolari din primele trei luni, iar populatia avea in iunie o avere cu aproape o cincime mai mica fata de 65.900 de miliarde de dolari la finele lui decembrie 2007, momentul intrarii SUA in recesiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri