Cotatia aurului a urcat la un nou nivel record, aproape de 1.300 de dolari pe uncie, dupa ce Rezerva Federala americana (Fed) a semnalat ca este pregatita sa injecteze noi lichiditati in economie, potrivit Mediafax.
Decizia Fed a determinat deprecierea dolarului si a crescut interesul investitorilor pentru aur.

Pretul aurului a urcat la un maxim de 1.294,95 dolari pe uncie, revenind, pana la 12:15 GMT (15:15 ora Romaniei) la 1.291,7 dolari pe uncie, cu 0,5% mai mult fata de inchiderea din ziua anterioara.

Contractele futures pentru aur au avansat cu 19,4 dolari pe uncie, la 1.293,7 dolari, dupa ce au atins un maxim al zilei de 1.296,5 dolari.

"Principalul motiv a fost comunicatul Rezervei Federale si schimbarea subtila de limbaj a institutiei", a afirmat Robin Bhar, analist la Credit Agricole.

Fed a anuntat, marti seara, ca este pregatita sa ofere sprijin suplimentar economiei daca acesta devine necesar.

De asemenea, cotatia argintului a urcat peste pragul de 21 de dolari pe uncie, aproape de maximul ultimilor 30 de ani, sustinut de interesul investitorilor pentru active sigure mai ieftine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri