Increderea din mediul de afaceri german a crescut in septembrie in mod neasteptat, indicele Ifo urcand la maximul ultimilor trei ani, sugerand ca firmele si companiile pot face fata perioadei de scadere a cererii la export, cauzata de franarea cresterii economice globale, transmtie Bloomberg, preluat de Mediafax
Institutul de cercetare economica Ifo a anuntat vineri ca indicele increderii din mediul de afaceri, calculat in urma unui sondaj la care participa lunar circa 7.000 de directori executivi din Germania, a crescut in septembrie la 106,8, de la 106,7 in august.

Nivelul atins este cel mai ridicat din iunie 2007, desi economistii se asteptau la o scadere a indicatorului.

Cea mai mare economie europeana a crescut in trimestrul al doilea in cel mai accelerat ritm din ultimele doua decenii, datorita cererii la export, care a sustinut productia. Desi datele economice arata ca cererea a franat ulterior odata cu industria, banca centrala germana sustine ca relansarea si-a mentinut ritmul pe plan local, datorita profiturilor obtinute de companii, scaderii somajului si cresterii consumului intern.

Moneda euro s-a apreciat cu jumatate de cent dupa publicarea raportului Ifo, la 1,3364 dolari, noteaza Bloomberg. Euro a urcat cu mai mult de 5% fata de dolar in ultimele doua saptamani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri