Falimentul General Motors nu este "greu de imaginat", in cazul in care tendintele actuale ale activitatii companiei se vor mentine, aprecia, luni, agentia Standard & Poor's, dupa modificarea in sens negativ a ratingului producatorului cu doua trepte, de la "BB minus" la "B". Potrivit Reuters, citat de Mediafax, acum, calificativul GM este cu cinci trepte sub pragul categoriei de grad de risc scazut de investitii. Perspectiva este negativa, ceea ce arata posibilitatea ca, in urmatorii doi ani, ratingul ei sa fie modificat din nou in sens negativ.

Ratingul acordat de S&P, sublinia Reuters, este cel mai scazut dintre calificativele atribuite de cele mai mari trei agentii de evaluare financiara. "In trecut, a declarat Scott Sprinzen, de la S&P, am considerat, in anumite momente, ca ingrijorarile privind un posibil faliment al grupului sunt exagerate. In prezent, am ajuns la concluzia ca un astfel de deznodamant este posibil, in cazul in care ritmul de deteriorare a rezultatelor se va mentine pe parcursul urmatoarelor trimestre". Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al General Motors, Gina Proia, a declarat ca nu exista intentia de a declara falimentul grupului.

"GM are o strategie agresiva de redresare a activitatilor din America de Nord si inregistram progrese in domenii importante", a spus ea.
"In acest an am asistat la o inrautatire semnificativa a performantelor financiare ale GM, comparativ cu 2004 si previziunile initiale pentru 2005", se arata intr-un comunicat al S&P.

Pierderile nete ale activitatilor din SUA ar putea ajunge, anul acesta, la cinci miliarde de dolari, a avertizat agentia.

Titlurile GM au pierdut 31 de centi din valoare, fiind cotate la 22,74 de dolari pe unitate, la bursa Inet, comparativ cu pretul de inchidere de 23,05 de dolari pe unitate consemnat luni la Bursa din New York.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri