Moody's a imbunatatit perspectiva ratingului "B2" al obligatiunilor Ucrainei de la negativa la stabila, datorita consolidarii lichiditatilor, ca urmare a acordului stand-by de 15,1 miliarde de dolari cu FMI si a succesului unei emisiuni de eurobonduri de doua miliarde dolari din septembrie.
Alti factori care au influentat decizia sunt atenuarea dezechilibrelor macroeconomice si revenirea la crestere economica, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, arata Mediafax.

Separat, Moody's a revizuit de la negativa la stabila perspectiva plafonului B1 pentru obligatiunile in valuta ale Ucrainei si plafonul "B3" pentru depozitele in valuta.

"Consolidarea pozitiei externe, impreuna cu redresarea economica au redus expunerea Ucrainei la stres financiar", a declarat Dietmar Hornung, vicepresedinte pentru riscuri suverane al Moody's si analist sef pentru Ucraina.

Moody's a notat totodata ca, pe langa aportul de fonduri, programul cu FMI a contribuit la imbunatatirea climatului investitional si, implicit, la succesul emisiunii de eurobonduri.

Programul cu FMI tinteste un deficit bugetar de 5,5% din PIB in acest an si 3,5% din PIb in 2011.

Consolidarea trebuie realizata prin reforma fiscalitatii si a sistemului de asigurari sociale, combinata cu reducerea cheltuielilor si cresterea eficientei in colectarea taxelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri