Guvernul ucrainean relanseaza privatizarea combinatului Krivoi Rog, urmand ca Ministerul Industriei sa pregateasca un program de atragere a unui investitor capabil sa finalizeze constructia producatorului de minereu si sa il puna in exploatare, transmite agentia Ukrainian News.
"Vicepremierul Andrii Kliuev a cerut Ministerului Industriei, in urma unei conferinte privind dezvoltarea regiunii Kirovohrad, sa redacteze un proiect de lege pentru ridicarea interdictiei de privatizare a combinatului", a anuntat serviciul de presa al lui Kliuev, citat de Mediafax.

Ministerul trebuie sa pregateasca totodata un program de atragere a unui investitor pentru finalizarea constructiei combinatului si punerea in functiune a acestuia.

"In prezent, trebuie sa aiba loc negocierile cu investitorii. Printre acestia se numara investitori ucraineni pregatiti sa aloce fonduri pentru finalizarea lucrarilor. Compania trebuie sa devina functionala", a declarat Kliuev.

De asemenea, Ministerul Industriei trebuie sa stabileasca un termen precis pentru punerea in functiune a combinatului.
Vom analiza in sedinta de guvern, vom lua o decizie si, impreuna cu Ministerul Afacerilor Externe, vom discuta cu partile romana, bulgara, ungara, precum si cu alti investitori", a mai spus vicepremierul ucrainean.

In plus, un grup de specialisti, intre care si reprezentanti ai autoritatilor regionale si locale, se va deplasa la Krivoi Rog pentru o analiza aprofundata.

Uniunea Sovietica, RDG, Cehoslovacia, Ungaria si Romania au inceput constructia combinatului in 1983, care este finalizata in proportie de 70%.

Dupa dezmembrarea Uniunii Sovietice, Ucraina a primit 56,4% din actiuni, Romania 28% si Slovacia 15,6%.
Romania a investit in combinatul Krivoi Rog, inainte de anul 1989, circa 800 milioane dolari.

In ultimii ani, autoritatile de la Bucuresti au anuntat in mai multe randuri ca vor sa renunte la participatia detinuta la combinatul din Ucraina.

In luna mai, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca statul ar putea vinde participatia la Krivoi Rog grupului Arcelor Mittal, cu care a inceput discutii tehnice pe aceasta tema.

Pana in prezent, investitiile in constructia combinatului s-au ridicat la 1,65 miliarde de dolari, dintr-un total de 2,4 miliarde de dolari.

Lucrarile de constructie au fost blocate la inceputul anilor 1990, iar combinatul nu a intrat niciodata in exploatare
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri