Guvernul Ungariei va reduce cheltuielile publice cu 1% din PIB anul viitor, incluzand inghetarea salariilor nominale din sectorul public, pentru a cobori deficitul bugetar sub limita de 3% acceptata in Uniunea Europeana, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, citat de Reuters.
Masura include si diminuarea cheltuielilor materiale din sectorul public pe parcursul anului 2011, a afirmat ministrul la o intalnire a oficialilor guvernamentali cu reprezentanti ai sindicatelor si organizatiilor patronale, informeaza Mediafax.

Ungaria are ca obiectiv un deficit bugetar de 3,8% pentru acest an, urmand ca, anul urmator, acesta sa coboare sub 3%.

"In 2010, Ungaria va respecta cu siguranta tinta de 3,8%. Pentru 2011 trebuie sa aducem deficitul bugetar sub 3%. Pentru aceasta vor fi necesare economii de aproximativ 1% din PIB pe partea de cheltuieli bugetare", a spus Matolcsy.

Din declaratiile ministrului nu a reiesit clar daca reducerile de cheltuieli au fost estimate in termeni nominali sau reali.

Masurile propuse de guvern vizeaza economii de aproximativ 260 de miliarde de forinti (1,3 miliarde de dolari) si ar putea calma temerile unor investitori, alarmati de nou anuntatele taxe "de criza" planificate pentru anumite sectoare economice.

Executivul de la Budapesta intentioneaza de asemenea sa propuna o majorare de 4,5% a salariului minim in 2011, pentru a compensa angajatii cu venituri mici, care ar fi afectati de introducerea unui impozit minim de 16% pe veniturile populatiei. Salariul minim in Ungaria este, in prezent, de 73.500 de forinti (370 de dolari) pe luna.

Ungaria estimeaza o crestere economica de 0,8% in acest an si de 3% pentru anul viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri