Polonia este singurul stat membru al Uniunii Europene care nu a acordat inca aprobarile necesare pentru definitivarea celei mai mari tranzactii transfrontaliere din cadrul gruparii. Sectorul bancar polonez ar avea de castigat in cazul in care banca italiana UniCredito va abandona planurile de fuzionare a subsidiarei sale cu cea a HVB, doua dintre principalele institutii de credit nationale, potrivit secretarului de stat in Ministerul Finantelor, Cezary Mech, citat de Reuters. UniCredito, care detine controlul asupra bancii poloneze Pekao, asteapta aprobarile necesare din partea autoritatilor pentru a finaliza preluarea BPH, filiala a bancii germane HVB.

Mech, care detine si functia de adjunct al comisiei de supraveghere bancara, considera ca fuzionarea celor institutii va afecta concurenta din sectorul bancar polonez, precum si dezvoltarea acestuia. Exista temeri referitoare la situatia de pe piata, intrucat va limita concurenta. In Polonia, creditele au o pondere de doar 30% din Produsul Intern Brut, nivel inferior celui din Europa Occidentala, a spus Mech.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri