Declinul veniturilor bancilor americane, in frunte cu Goldman Sachs si Citigroup, ar putea continua in contextul in care sectorul se indreapta catre cel mai slab deceniu de crestere de la Marea Depresiune din anii '30, potrivit Mediafax.
Dupa ce anul trecut cele mai mari sase banci au anuntat venituri record, venitul net cumulat al acestora a scazut cu 8% in trimestrul al treilea al acestui an, fata de perioada similara a anului trecut, si cu 16,3% pe parcursul ultimelor doua trimestre, arata calculele Bloomberg.

De la inceputul acestui an, veniturile bancilor au scazut cu 4,1%, din cauza unui declin pe toate segmentele, de la investitii pana la creditarea populatiei.

Anul urmator va incepe un deceniu care va aduce "cea mai slaba crestere a veniturilor" pentru bancile americane din ultimii 80 de ani, a afirmat Mike Mayo, analist la Credit Agricole Securities SUA.

Veniturile nete ale bancilor care acorda credite de retail au avansat tot mai lent in ultimele trei decenii, respectiv cu 6% in perioada 2000-2010, fata de 12% in anii '70, potrivit datelor autoritatii federale pentru asigurarea depozitelor bancare.

"Veniturile nu sunt slabe doar in acest trimestru sau in acest an, vor fi slabe tot deceniul urmator", a spus Mayo, fost analist la Rezerva Federala a SUA.

Bank of America, cea mai mare banca americana, a raportat in trimestrul al treilea un declin de 17,6% al veniturilor, fata de martie, mai ales din cauza operatiunilor de creditare ipotecara si de carduri. La JPMorgan Chase, a doua mare banca din SUA, veniturile au scazut cu 13,9% in aceeasi perioada, tot din cauza diviziei de carduri.

Celelalte mari banci americane au consemnat, de asemenea, scaderi. Wells Fargo a inregistrat in trimestrul al treilea venituri mai mici cu 2,7% fata de sfarsitul lunii martie, Goldman Sachs si Citigroup cu 30%, respectiv 18%, iar la Morgan Stanley veniturile au scazut cu 25%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri