Trezoreria SUA a vandut pentru prima data obligatiuni cu dobanda negativa, evidentiind starea anormala a pietei creditelor si dificultatile investitorilor intr-o perioada in care dobanzile se afla la un nivel minim record, iar Fed pregateste noi achizitii de active pentru sustinerea economiei, scrie Mediafax.
Totodata, Goldman Sachs vrea sa lanseze prima emisiune de instrumente financiare pe 50 de ani din istoria grupului, potrivit cotidianului Financial Times.

Investitorii care considera ca Rezerva Federala a SUA (Fed) va reusi sa-si atinga obiectivul privind o inflatie mai ridicata au acceptat, luni, o dobanda de -0,55% pentru obligatiuni protejateimpotriva inflatiei, in valoare totala de zece miliarde de dolari. Investitorii primesc despagubiri in cazul cresterii preturilor de consum.

Investitorii care cauta plasamente cu randamente mai ridicate au fost vizati de Goldman Sachs, care intentioneaza sa lanseze o emisiune de obligatiuni in valoare de 250 de milioane de dolari, prima pe o perioada de 50 de ani din istoria grupului financiar. Titlurile vor avea dobanda de 6,25%.

"Fed a transmis mesajul ca are pregatit carnetul de cecuri si va face orice este nevoie pentru a sustine economia. Ceea ce nimeni nu poate spune este daca inflatia se va relua in doua saptamani sau doi ani", a afirmat Jan Loeys, analist la JPMorgan Chase.

Intrucat dobanda de politica monetara a Fed este aproape la zero, investitorii au achizitionat, in ultima perioada, instrumente financiare pe perioade mai lungi sau ale unor emitenti mai riscanti, in cautarea de randamente mai mari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri