Profitul net al HeidelbergCement, producator de materiale de constructii prezent si in Romania, a crescut de peste doua ori in trimestrul al treilea, la 322 milioane de euro, iar actiunile grupului german au urcat cu 8,6% in urma informatiilor, la 40,82 euro pe unitate, maximul ultimelor sase luni, transmite Mediafax.
Analisti intervievati de Bloomerg anticipau un profit net de 273 milioane euro.

In trimestrul trei din 2009, HeidelbergCement a obtinut un profit net de 149 milioane de euro.

Afacerile grupului au urcat cu 12,6%, de la 3,02 miliarde euro la 3,4 miliarde euro, potrivit datelor publicat joi de HeidelbergCement.

Volumul vanzarilor a crescut in cazul cimentului, materialelor agregate si betonului, in conditiile in care redresarea economica la nivel mondial a depasit asteptarile.

Masurile de reducere a costurilor, inclusiv de restrangere a numarului de locuri de munca in America de Nord si Marea Britanie, vor aduce in acest an economii de 300 de milioane de euro, din care 203 milioane euro au fost realizate in primele noua luni.

In primele noua luni, afacerile HeidelbergCement s-au majorat cu 5,8%, de la 8,39 miliarde euro la 8,87 miliarde euro, dar profitul net a scazut cu 28,6%, la 372 milioane euro.

Ca urmare a imbunatatirii fluxului de capital operational, datoria neta a grupului a scazut cu peste 300 milioane euro, la 8,647 miliarde euro, la sfarsitul lui septembrie 2010 (de la 8,971 miliarde euro in septembrie 2009).

HeidelbergCement detine in Romania companiile Carpatcement, Carpat Beton si Carpat Agregate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri