Profitul net al LukOil, al doilea mare producator de petrol din Rusia, a rescut cu 37% in trimestrul al treilea, la 2,8 miliarde de dolari, datorita preturilor ridicate ale titeiului si unui castig exceptional obtinut in urma incheierii unei dispute juridice, transmite Reuters.
Veniturile companiei, prezenta si in Romania, au urcat cu 21% in trimestrul al treilea, la 26,51 miliarde de dolari, de la 21,94 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul net se plasa la 2,05 miliarde de dolari, potrivit unui raport al LukOil, citat de Mediafax.

Grupul rus atribuie cresterile atat majorarii pretului petrolului, cat si castigarii unei dispute jiridice in legatura cu un joint-venture din Kazahstan, care a adus LukOil 438 milioane de dolari.

In primele noua luni ale anului, profitul net a urcat cu 27,8%, la 6,9 miliarde de dolari, de la 5,4 miliarde de dolari in aceasi perioada a anului trecut, iar veniturile au crescut cu 34%, de la 56,8 miliarde de dolari la 76,2 miliarde de dolari.

LukOil detine in Romania rafinaria Petrotel-LukOil si o retea de peste 300 de benzinarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri