Marsh a lansat un produs, denumit numit Mobile Asset and Commodity Expropriation (MACE), disponibil global, si care ofera acoperire de pana la 100 milioane dolari per risc pentru fabrici, echipamente, stocuri localizate in tari si ape teritoriale straine sau in tranzit, a anuntat compania de brokeraj in asigurari si consultanta de risc.
“Recesiunea globala, criza creditelor, intensificarea activitatilor teroriste si instabilitatea politica a generat o situatie complicata pentru companiile care investesc, produc sau fac comert peste hotare. Lipsa de lichiditati coroborata cu creditarea restrictionata au pus companiile in situatia de a se expune unor riscuri din ce in ce mai mari. In timp ce companiile incearca sa se intareasca ele devin tot mai constiente de efectul catastrofal pe care daunele generate de riscurile politice le pot avea asupra activelor si veniturilor lor. Acest produs va ajuta companiile sa isi creasca cu mai mare incredere afacerile in economiile emergente”, a declarat Julian Macey-Dare, director international al departamentului Political Risks & Structured Credit.

Noul produs ofera protectie impotriva abandonului, privarii, exproprierii, revoltelor, grevelor, rebeliunilor civile, sabotajelor, terorismului, pagube malware, razboi si razboi civil, revolutie, rebeliune, insurectie si act ostil de catre o putere beligeranta. Acesta poate fi extins spre a acoperi blocajele venite din partea tertilor, carantina sau intreruperea activitatii pentru a despagubi pierderea de profit, venituri, venituri din inchirieri, costuri suplimentare cum ar fi cele cu forta de munca.

“Unii detinatori de asigurari pentru terorism s-au regasit fara acoperire in timpul incidentelor civile din Thailanda din cauza unor dispute asupra clasificari acestor evenimente. Noul produs acopera o gama larga de pericole, eliminand incertitudinile cauzate de diferite clasificari ale evenimentelor in economiile emergente”, a explicat Chris Parker, director al departamentului terorism si violenta politica din cadrul Bowring Marsh.

Produsul nu are o prima minima si se pot plasa si riscuri mici, iar polita se incheie pe o perioada de 3 ani si conditiile nu vor fi modificate indiferent de modificarile de risc. Riscurile sunt plasate pe piata Lloyd’s si piata londoneza a companiilor de asigurari. Sindicatele Lloyd’s implicate au rating A+ (S&P) si A (AM Best). Acoperirea poate fi achizitionata pe intregul portofoliu de active, pentru fiecare tara sau regiune.

Marsh, liderul mondial in brokeraj in asigurari si consultanta de risc, are peste 24.000 de angajati si ofera servicii clientilor din peste 100 de tari. Marsh face parte din grupul Marsh & McLennan Companies (MMC), cu un venit anual de peste 10 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri