Comisia Europeana (CE) a lansat o investigatie referitoare la mai multi producatori mari de ciment, in urma suspiciunii ca au fixat preturile si au blocat importuri sau exporturi, transmite Reuters.

Executivul Uniunii Europene nu a mentionat care sunt companiile investigate, dar Holcim, Lafarge, Cemex, HeidelbergCement, Buzzi Unicem si o divizia a acesteia, Dyckerhoff, au confirmat ca sunt anchetate, scrie Mediafax.

Investigatia a fost lansata dupa perchezitii efectuate de CE la mai multe companii, in noiembrie 2008 si septembrie 2009.

"Comisia intentioneaza sa investigheze in special existenta unor posibile restrictii pentru importuri si exporturi, impartirea pietei si coordonarea preturilor pe piata cimentului si a produselor asociate", se arata intr-un comunicat al CE.

Ancheta include companii din Austria, Belgia, Cehia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Spania si Marea Britanie si se refera la ciment, produse pe baza de ciment si alte materiale.

Cemex, al treilea mare producator de ciment din lume, a confirmat investigatia, dar a negat orice vina, ca si HeidelbergCement.

Lafarge a recunoscut ca a fost contactata de anchetatorii UE, dar a aratat ca simpla investigatie nu reprezinta o dovada de comportament incorect.

Holcim a confirmat investigatia, dar a refuzat sa comenteze.

Comisia Europeana poate amenda companiile cu pana la 10% din cifra lor de afaceri, daca incala legislatia antitrust.
In 2002, CE a amendat companiile Lafarge, BPB, Knauf si Gyproc cu o suma cumulata de 478 milioane de euro pentru formarea unui cartel in domeniul placilor de rigips.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri