Agentia de evaluare financiara Moody's a anuntat ca mentine perspectiva negativa pentru sistemul bancar spaniol, apreciind ca profitabilitatea, capitalizarea si accesul bancilor la finantare vor ramane slabe in urmatoarele luni, transmite AFP, potrivit Mediafax.
"Factorii care stau la baza acestei tendinte negative continue sunt reprezentati de conditiile economice dificile din acest stat, deteriorarea persistenta a calitatii activelor si de programul de austeritate fiscala al guvernului", se arata intr-un comunicat al Moody's.

Perspectiva negativa reflecta, totodata, conditiile fundamentale de credit pentru bancile spaniole in urmatoarele 12-18 luni.

Agentia mentioneaza ca, in scenariul sau de baza, bancile inregistreaza pierderi de doua ori mai mari decat cele pe care le recunosc.

Spania a iesit la inceputul anului dintr-o recesiune care a durat mai mult de 12 luni, provocata de caderea pietei imobiliare si de criza financiara mondiala.

Revenirea economica slaba si soliditatea financiara ingrijoreaza pietele, care nu par incurajate de reformarea, de catre guvern, a bancilor regionale de economii, considerate veriga slaba a sistemului bancar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri