Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a anuntat ca ia in considerare reducerea cu o treapta sau doua a ratingului "A1" al Portugaliei pentru datoriile pe termen lung, din cauza impactului masurilor de austeritate asupra evolutiei economice, transmite Mediafax.
Moody's este ingrijorata de cresterea economica slaba din Portugalia, cauzata de problemele pietei interne, se arata intr-un comunicat al agentiei.

Situatia se va inrautati din cauza impactului masurilor de austeritate bugetara, mentioneaza comunicatul. Agentia se arata, totodata, ingrijorata de capacitatea statului de a accesa piata de capital in conditii financiare acceptabile.

Moody's va lua in trei luni o decizie referitoare la ratingul Portugaliei, insa, daca acesta va fi redus, statul se va incadra in continuare la categoria debitorilor siguri.

"Nu se pune la indoiala solvabilitatea Portugaliei. Insa, avand in vedere deteliorarea probabila a pietei obligatiunilor pe termen mediu si temerile legate de capacitatea statului de a rezista consolidarii bugetare si reducerii gradului de indatorare al sectorului privat, calificativul A1 ar putea sa nu mai fie compatibil cu perspectivele economice", se arata in comunicat.

Moody's a retrogradat deja in luna iulie cu doua trepte, de la "Aa2" la "A1", ratingul Portugaliei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri