Parlamentul elen a aprobat joi un buget pe 2011 care impune noi masuri de austeritate, pentru reducerea deficitului bugetar la 7,4% din PIB, de la 9,4% in acest an, prin taieri de cheltuieli si cresteri de taxe, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Guvernul de la Atena trebuie sa alinieze indicatorii la termenii acordului de finantare externa incheiat in luna mai cu UE si FMI.

"Vom face tot ce este necesar pentru a reusi. Vom schimba aceasta tara", a declarat premierul George Papandreou in parlamentul elen, la scurt timp dupa ce mii de protestatari au scandat "Nu mai suportam" pe strazile Atenei.

Bugetul a fost aprobat la limita cu voturile majoritatii care sustine guvernul, trecand cu 156 de voturi pentru din cei 300 de parlamentari prezenti.

Noile reduceri de cheltuieli si cresteri de taxe pregatite pentru anul viitor presupun taierea deficitului bugetar cu 6 puncte inca din acest an. Insa Grecia va rata cel mai probabil tintele fiscale pentru 2010, iar noile masuri nu au calmat temerile privind criza. Agentia de evaluare financiara Fitch a anuntat joi seara ca ar putea retrograda ratingul tarii la "junk", categoria emitentilor nerecomandati pentru investitii.

Liderul principalului partid de opozitie din Grecia sustine ca bugetul pe 2011 si acordul cu UE si FMI "vor esua".

"Partidul socialist (aflat la putere - n.r.) minte atunci cand spune ca memorandumul UE/FMI va scoate economia greaca din criza. De fapt, va adanci criza. Masurile guvernului reduc PIB-ul mai mult decat reduc deficitul", spune Antonis Samaras, pretedintele partidului Noua Democratie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri