Uniunea Europeana trebuie sa efectueze o noua runda de teste de stres in sistemul bancar, deoarece evaluarile derulate anul trecut de Irlanda, in paralel cu cele de pe continent, s-au dovedit lipsite de credibilitate, a declarat un oficial BCE pentru ziarul The Irish Times, preluat de Reuters.
"Din pacate, faptul ca testele de stres din Irlanda s-au dovedit necredibile pune sub semnul intrebarii celelalte teste de stres. Din acest motiv avem nevoie de o noua runda de teste de stres, cu evaluari mai profunde si control al actiunilor autoritatilor nationale", a declarat Lorenzi Bini Smaghi, membru in consiliul Bancii Centrale Europene (BCE), informeaza Mediafax.

Liderii UE au convenit la sfarsitul anului trecut sa deruleze o noua evaluare a bancilor din Europa, incercand sa recastige increderea pietelor financiare. Testele vor incepe in luna februarie.

Autoritatile financiare din Irlanda au derulat anul trecut teste de stres la cele mai mari banci irlandeze, Bank of Ireland si Allied Irish Banks, pentru a le pregati de transferarea creditelor neperformante la o banca de stat, o asa-numita "bad bank", creata pentru absorbtia activelor toxice din sistem.

Testele de stres derulate anul trecut in sistemul bancar european au dezvaluit probleme majore la numai sapte banci din cele 91 verificate in 20 de state. Acestor institutii de credit li s-a impus majorarea capitalului cu un total de 3,5 miliarde euro, suma mult mai mica decat anticipau analistii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri