Increderea in economie a directorilor de companii din Germania a atins in ianuarie cel mai mare nivel de dupa reunificarea statului, in 1991, in conditiile in care exporturile puternice catre Asia si cresterea cheltuielilor populatiei au alimentat avansul economic, transmite Bloomberg.
Indicele pentru climatul de afaceri al institutului de cercetare Ifo a crescut de la 109,8 puncte in luna decembrie a anului trecut la 110,3 puncte in ianuarie, cel mai ridicat nivel de dupa 1991, anul reunificarii Germaniei. Indicele se bazeaza pe opiniile a 7.000 de directori de companii germane. Mai multi analisti chestionati de Bloomberg estimau ca indicatorul va stagna, conform Mediafax.

Economia germana, cea mai mare din Europa, a inregistrat anul trecut un avans record, de 3,6%, in contextul in care reducerea somajului a incurajat populatia sa cheltuiasca mai mult, iar companiile au majorat investitiile pentru a face fata cererii externe.

Cresterea Produsului Intern Brut (PIB) din Germania sustine revenirea economica a zonei euro, regiune in care state precum Irlanda, Grecia, Portugalia si Spania au implementat masuri dure de austeritate pentru limitarea deficitului bugetar.

"Totul evidentiaza ca economia germana va continua sa se dezvolte bine. Vom vedea date solide nu numai pentru exporturi si industria prelucratoare, ci si pentru cererea interna", a afirmat Juergen Michels, analist la Citigroup. Banca a imbunatatit joi proiectia de crestere a PIB pentru anul acesta de la 2,6% la 3%.

Increderea investitorilor a urcat in ianuarie la maximul ultimelor sase luni, iar indicele DAX, al bursei de la Frankfurt, a avansat in aceasta saptamana la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani si jumatate, dupa ce companiile germane au raportat profituri mari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri